Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Järjestöjä tarvitaan sotessa

Sote-uudistuksen myötä siirtyy vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta kunnilta hyvinvointialueille. Tavoitteena on, että palveluiden saatavuus paranee ja hyvinvointierot kaventuvat.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on valjastettava kaikki toimijat mukaan. Kolmannen sektorin toimijoille pitää antaa selkeä asema hyvinvointialueen strategiassa. Järjestöt tarjoavat matalan kynnyksen palveluita, apua, vertaistukea ja neuvontaa. Järjestöt ovat palveluntuottajia. Niillä on vahva kosketuspinta ruohonjuuritasolle ja ne tuntevat ihmisten arkipäivän. Järjestöt ovat koronapandemian aikana osoittaneet ketteryyttä, muun muassa tarjoamalla tukea yksinäisyyteen ja hätään.

Järjestö- ja vapaaehtoistyölle on annettava sille kuuluva asema sekä resursseja. Paikallisten järjestöjen osallistuminen hyvinvointialueen kilpailutuksiin on tehtävä mahdolliseksi esimerkiksi osakilpailutusten kautta.

On järkevää ja taloudellisesti kannatettavaa hyödyntää se tietotaito, joka on jo olemassa. Saumattomasta yhteistyöstä hyötyvät kaikki. Vain yhdessä voimme tehdä tästä uudistuksesta menestystarinan.

Nina af Hällström (r.)

kaupunginvaltuutettu

aluevaaliehdokas

Espoo