Vaaliareena: | Nyt tarvitaan äänestäjiä

Viime kesänä hallitus päätti sote-uudistuksesta ja hyvinvointialueiden muodostamisesta 1.1.2023 alkaen. Kukin hyvinvointialue on vastuussa omalla alueellaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä palo- ja pelastustoiminnan järjestämisestä. Ottamatta nyt sen enempää kantaa itse uudistuksen hyvyyteen, niin se on selvää, että päätös asiasta on tehty ja nyt on käärittävä hihat ja ryhdyttävä hommiin!

Ennen kaikkea 23.1.2022 tarvitaan äänestäjiä, jotka ensi kädessä ratkaisevat sen, ketkä aluevaltuustoissa tulevat asioista päättämään ja minkälainen suunta sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä palo- ja pelastustoimen toteuttamisessa valitaan.

Olemme siis yhdessä rakentamassa uutta mallia. Kysymys on tärkeästä ja merkittävästä kokonaisuudesta, jossa asukkaiden hyvinvoinnin tulee olla keskiössä. Suomen tulee jatkossakin olla hyvä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja eli ihmisten tukija ja rinnalla kulkija. Jatkossa palveluiden täytyy pysyä vähintään nykyisellä tasolla ja tulevaisuuden tavoitteena tulee olla palveluiden parantuminen.

Nyt on aika nostaa julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto palvelemaan kaikkia asukkaita mahdollisimman hyvin ja kantaa vastuu siitä, että palvelut ovat laadukkaita ja riittäviä. Palveluiden tulee olla kaikkien asukkaiden saatavilla ja lähellä.

Aluevaltuustoilla on edessään iso urakka. Tähän kaikkeen tarvitaan paljon eri ammattialojen kokeneita osaajia sekä talouden, hallinnon ja kunta-asioiden asiantuntijoita. Monipuolinen yhteistyö eri alojen sidosryhmien ja järjestöjen kanssa on tärkeää.

Hyvinvointialueen tulee myös toimia hyvänä, reiluna työnantajana. Työntekijöiden palkkaus ja työolot pitää saada kuntoon. Nämä asiat ovat avainasemassa henkilöstön riittävyyteen ja palveluiden saatavuuteen.

Tämä kaikki maksaa. Mutta se vasta kalliiksi tulee, jos palvelut ja hoito jää toteutumatta tai toteutetaan huonosti. Hoito- ja hoivavelkaa kertyy. Asukkaiden terveys, toimintakyky ja turvallisuudentunne heikkenee.

Vallitsevan koronapandemian takia ehdokkaat ovat nyt vähemmän liikkeellä. Vaalitilaisuuksia järjestetään harvemmin ja julkisilla paikoilla liikkumista vältellään.

Ehdokkaisiin on kuitenkin mahdollista tutustua puolueiden vaalisivuilla sekä Ylen ja eri sanomalehtien vaalikoneissa. Käytä oikeuttasi ja äänestä. Vain niin voit vaikuttaa.

Anja Jaatinen (sd.)

aluevaaliehdokas

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut