Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Espoon terveysasemien ajanvaraus ei toimi

13.12.2021 soitin terveysaseman ajanvaraukseen saadakseni niin sanotun kiireettömän lääkärinajan. Olin yrittänyt saada aikaa jo aiempinakin viikkoina siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt edellisellä viikolla myös päivystävä lääkäri oli todennut, että todellakin tarvitsisin sellaisen ja ihmetteli, miksi en ole saanut sitä.

No, tällä kertaa syynä oli sitten varauslistojen täyttyminen ja minun pitäisi siis soittaa muka muutaman päivän päästä uudestaan, kun uudet listat on saatu.

Tuollainen systeemi on järjenvastainen ja vaarantaa potilasturvallisuuden. Nimittäin mitään varmuutta ajan saamisesta ei ole silloinkaan.

Sairaanhoitajien pitäisi saada nyt ohjeet, että jos ”listat” ovat täynnä, niin sitten otetaan kynä ja ruutupaperia ja kirjoitetaan potilaan tiedot ylös soittojärjestyksessä ja lisätään heidät uusille listoille, kun ne ”avautuvat”.

Muutenkin voin todeta Espoon terveysasemien toiminnan olevan ala-arvoista, mitä tulee kroonisesti sairaiden pitkäaikaishoitoon. Samoin sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkköä (vihr.) näyttäisi kiinnostavan ehkä enemmänkin tuulimyllyt kuin espoolaisten terveys. Ainakin sen perusteella, että esimerkiksi minun yhteydenottoihini hän ei ole vastannut.

Espoon ongelmia varmasti selittää myös se, mikä puolue on valtuustossa suurimmassa valta-asemassa. Tästä syystä poliittinen tahto asiantilan korjaamiseen puuttuu.

Jukka Hacklin

Espoo