Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Sujuva ja toimiva hyvinvointialue

Uudet hyvinvointialueet vastaavat jatkossa sosiaali- ja terveydenhuolto- sekä pelastustoimen palveluiden järjestämisestä alueillaan. Palveluiden pitää olla sijainniltaan lähellä ihmisiä ja helposti saavutettavissa. On tärkeää, että jatkossakin esimerkiksi Kirkkonummella ja Lohjalla säilyy oma terveyskeskus. Terveyskeskusten keskittäminen suuriin kokonaisuuksiin ei ole järkevää. Tämä heikentäisi palveluiden saatavuutta ja hankaloittaisi ihmisten arkea. Samaten paloasemien ja vapaapalokuntien on tärkeää sijaita myös suurten keskusten ulkopuolella.

Sujuvuus ja tehokkuus ovat tärkeitä tekijöitä kuvaamaan toimivaa hyvinvointialuetta. Sosiaali- ja terveydenhuollossa hoitoon pääsyn tulee olla sujuvaa. Digitalisaation ja kehittyvän teknologian myötä osa palveluista on mahdollista järjestää esimerkiksi etäyhteyden välityksellä, joka tuo myös joustavuutta niiden järjestämiseen. Hoitopolkujen muun muassa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välillä tulee olla toimivia. Tiedon on tärkeää kulkea ketterästi hoidon mukana.

Lisäksi hyvinvoivalla henkilöstöllä on suuri merkitys toimivalla hyvinvointialueella. Henkilöstön työhyvinvointiin, työoloihin ja työmäärään on tärkeää panostaa, joilla vahvistetaan henkilöstön pysyvyyttä. Henkilöstöä on hyödyllistä kuulla päätöksenteossa ja hyvinvointipalveluita kehittäessä.

Toni Ohvo (kesk.)

lähihoitaja, osastonsihteeri

aluevaaliehdokas

Kirkkonummi