Vaaliareena: | Liikkumaton nuori ei voi oppia mitään

Liikunta voidaan nyt siirtää ulkoliikunnaksi. Omassa lapsuudessanikin kouluissa oli luistelu- ja sivakointiviikot. Jos sisäliikuntalajien valmentajat kritisoivat, he eivät ole valmennuksessa ajan tasalla: tiedetään, että monipuolinen liikunta tekee mestarin. Hiihto on esimerkiksi niin kova ja monipuolinen laji, että keväällä kulkee hölkkää 10 kilometriä puoleen tuntiin, kun hiihtää kovaa kympin lenkkiä pari kolme kertaa viikossa. Kestävyyttä ja lihasvoimaa saa parin kympin vedoilla.

Etäopetus on Suomessa maailman huippuluokkaa. Jos joku siinä ei pysy, ongelmat ovat aivan muualla. Erityisopettajien ja kuraattorien konsultaatiot voitaisiin säilyttää heikoimpien tueksi. Myös aineenopettajat voisivat antaa yksilöllistä ohjausta tukiopetuspajoissa, joita on jo muutenkin käytössä ja joissakin kouluissa yhteistyössä erityisopettajien kanssa.

Opettajat ovat tehneet ja tekevät etäopetuksen sujumiseksi 12–17 tunnin työpäiviä, korvauksetta. Nyt syntynyt Suomen hallituksen päätös ei kunnioita korkeasti koulutettuja opettajia, heidän terveyttään, osaamistaan ja sitoutumistaan työhönsä lainkaan.

Valitettavasti 7 prosenttia opettajista on rokottamattomia, mistä ei puhuta. Rokotuspakko tuli aiheellisesti hoitajille. Nyt kouluissamme voi olla 20–30 nuoren kanssa rokottamaton opettaja, jolla on päivittäin jopa satojen nuorten kanssa kontakteja. Valitettavan sekavaa kaikella tapaa on suhtautuminen nuoriin ja heidän hyvinvointiinsa.

Toivoisi päättäjien etsivän nyt sekä lakisääteisiä että luovia ratkaisuja.

Minä veisin nuoret – myös ne urheiluseuraan kuulumattomat – ulos: metsään, mäkeen ja jäille.

Katri Santala (ps.)

aluevaaliehdokas

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut