Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Ikäihmisille turvallista liikuntaa

65 vuotta täyttäneet ikäihmiset on suljettu yhteiskunnan toiminnasta koronan varjolla.

Lasten ja nuorten kokonaisterveydestä on aivan oikein oltu huolissaan ja normaalielämään kuuluvat harrastusmahdollisuudet ja sosiaalinen kanssakäyminen on pyritty turvaamaan.

Yli 65-vuotiaita on väestöstä yli 20 prosenttia ja koko ikäkohortti on ns. terveysturvallisuuden nimissä suljettu pois liki kaikesta yhteiskuntamme toiminnoista. Ihmisarvoiseen elämään kuulunee kuitenkin oikeus terveyttä edistävään ja ylläpitävään fyysiseen, sosiaaliseen ja psyykkiseen toimintaan.

Omatoimisen elämän jatkamisen edellytys on fyysisen kunnon säilyminen, jonka edellytys on säännöllinen liikunta. Ikäihmisten liikuntakyky on monilla rajoittunutta eikä kävely liukkaissa talviolosuhteissa ole vaihtoehto esimerkiksi säännölliselle kuntosalille ja vesiliikunnalle.

Ei luulisi olevan vaikeaa mahdollistaa ikäihmisten kuntoilua terveysturvallisesti samoin ehdoin kun lapsille ja nuorille on tehty. Ikäihmiset jos ketkään osaavat noudattaa annettuja toimintaohjeita.

Liikunta antaa elämää ja elämyksiä. Suomen hyvinvoinnin rakentaneet ikääntyvätkin ovat sen ansainneet

Järki käteen päättäjät. Tarvitaan tekoja, ei puheita ja selityksiä.

Mauri Johansson

Liikuntaneuvos