Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Bussipysäkit on aurattava heti

Espoon bussipysäkit tulee heti aurata, ennen kuin me ikäihmiset olemme vallanneet jo entisestään hälytystilassa olevan Jorvin päivystyksen.

Minä, tällä hetkelle polvivammainen, ikärajoitteinen nainen liikun monta kertaa viikossa bussilla. Päätimme mieheni kanssa vuosi ennen pandemiaa luopua autosta ja keskittyä julkisiin kulkuneuvoihin. Omasta mielestämme ekologinen teko!

Siihen päätökseen emme saa viranomaisilta enää tukea. Ilmastonmuutos taitaakin olla täysin unohtunut jopa Espoon vihreiltä politiikoilta? Julkisia kulkuneuvoja tulisi mitä ilmeisimmin välttää suoranaisina koronalinkoina? Ostakaa auto, siellä olette itse turvassa ja turvaatte muitakin, on sanaton viestintä.

Yhtenä päivänä uskalsin nippa nappa laskeutua bussista, jonka oviaukon edessä lumivallit muodostivat lähes ylipääsemättömän barrikadin. Tuttujani on joutunut päivystykseen ja puolen vuoden kuntoutukseen, koska he eivät kyenneet itseään telomatta ylittämään lumivallia.

Toivon, että te, hyvät poliitikot, välitätte ikäihmisistä myös aluevaalien jälkeen ja huolehditte siitä, että sairaaloiden kantokyky kestää. Resepti selkokielellä: Ensiksi autotien auraus ja sen perään toinen pieni aurausauto huolehtimaan bussipysäkeistä.

Christina af Hällström

Espoo