Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Meluterroriin ei ole pakko sopeutua

Kysymys Espoon päättäjille ja kaupungin virkamiehille: miten Espoossa toimivat rakentamisen luvat ja niiden valvonta?

Joka puolella Espoota rakennetaan vauhdilla, ja jo useamman vuoden kuulee asukkailta kertomuksia siitä, miten piittaamattomia rakennusyhtiöt ja rakentajat ovat työmaiden käynnissäoloaikojen suhteen.

Aamusta kello 7:stä alkaen iltaan kello 23:een asti työmaat metelöivät kaikilla koneillaan kaikkina viikon päivinä. Kuka antaa lupia häiritsevästi meluaville työmaille kello 16:n jälkeen?

Korona-aika koettelee muutenkin kotiin pakotettujen ihmisten hermoja, ja esimerkiksi sairaaloiden kolmivuorotyötä tekevien kärsivällisyys loppuu, kun koneet meluavat puolille öin.

Erityisesti viikonloput ovat raskaita kokemuksia, kun perheiden yhteinen aika ja perhetapaamiset, esimerkiksi päivällä siunattujen omaisten muistojuhlat kotona, ovat mahdottomia rakentamisen melun keskellä.

Niittykummussa rakennettiin Hujoppi. Työmaalla aloitettiin kello 7 ja lopetettiin kello 16 täsmällisesti. Viikonloppuna töitä ei tehty. Kiitos rakentaja.

Sen sijaan nykyisen asuntoni pihalla vajaan 10 metrin päässä espoolainen rakennusyhtiö ei piittaa vähääkään lähinaapureiden asumisrauhasta ja vuokratalon omistaja ei huolehdi, että asukkaat saisivat maksamalleen vuokralle asiallista asumisoikeutta.

Häiritsevä rakentaminen ei ole yhdentekevää. Espoolaisilla on oikeus asua eikä ole pakko kärsiä rakentajien eikä rakennusmiesten huonosti ajoitetusta rakennusaikataulusta.

Muutenkin olen sitä mieltä, että kaupungin virkamiesten tulee valvoa, että uudisrakentamisessa täytetään asialliset äänieristysvaatimukset.

Erivapauksia ei tule sallia niin kuin nyt tuntuu tapahtuvan sijoittajien vuokratalojen rakentamisessa.

Herätkää päättäjät vaatimaan asiallista virkamieskäyttäytymistä. Kiireessä tuntuu syntyvän sutta ja sekundaa.

Päättäjien ja kaupungin virkamiesten on syytä lukea, miten jatkuvat häiritsevät äänet vaikuttavat ihmisten mielenterveyteen. Asiasta on tutkittua tietoa, ja mediassa oli kesällä useita kirjoituksia.

Ihmiset eivät voi elää kodeissaan kuulusuojaimet päässä kuukausitolkulla. Ihmisillä on syynsä asua Espoossa. Meluterroriin ei ole pakko sopeutua.

Tuulia Koskinen

Espoo