Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Meidän koulun pitää olla jatkossakin koulu!

Espoon kaupunki on kertonut, että rahaongelmien takia pieniä kouluja suljetaan ja luokkakokoja kasvatetaan. Näin ei saisi olla, sillä on tärkeää että on pieniä kouluja, joissa pystyy rauhallisesti oppimaan asioita. Tämä koskee myös meidän kouluamme.

Koulumme pihalla on myös paljon metsää, ja puita, joka on tärkeää, koska täällä pystyy paremmin leikkiä tai kävellä rauhassa. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Isommat oppilaat ovat aktiivisesti koulun toiminnassa muun muassa salivälkkien ohjaajina, kirjaston hoitajina ja tvt-oppilaina.

Meidän koulu on siksi kiva, että täällä on vain kuusi luokkaa, noin 150 oppilasta ja noin 15 henkilökunnan jäsentä. Koulussamme on kivaa olla siksi, koska kaikki tuntevat toisensa ja kukaan ei kiusaa toisia.

Koulumme ruokailut ovat myös rauhallisia, koska oppilaita ei tule kymmeneltä luokalta samaan aikaan. Meillä saa valita kielistäkin ranskan, ja valinnaisaineita saa valita tästäkin toimipisteestä. Meillä on viihtyisät tilat, joissa pienetkään eivät voi eksyä.

Parhaillaan valmistuu paljon kerrostaloja lähelle kouluamme. Näiden talojen lapsille tämä olisi viihtyisä lähikoulu. Vaikka koulustamme tulisikin päiväkoti, niin pieniä kouluja pitäisi silti olla enemmän!

Herää kysymys, että haluammeko, että lapsemme ja lapsenlapsemme opiskelevat yli tuhannen oppilaan kouluissa.

Espoon suurimmassa alakoulussa eli Monikon koulussa on noin 1050 oppilasta. Lisätäänkö pienten koulujen oppilaat isoihin kouluihin?

Se tarkoittaisi sitä että monissa kouluissa olisi yli tuhat oppilasta.

Komeetan koulun 6KO:n oppilaat