Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kävellen kulkeminen on mahdotonta vaunujen kanssa

Minulla on kilometrin kävelymatka kotoani Vermonniitystä Perkkaan neuvolaan. Sopiva matka vaunuilla vauvan kanssa, eikö vaan? Sinnikkäästi olen koko talven niin kuvitellut olevan. Lumikinoksissa, sohjossa ja peilijäätiköllä.

Juuri sain pelätä oman ja lapseni hengen edestä, kun taiteilimme ala- ja ylämäissä jäisillä teillä päästäksemme eteenpäin. Hiekoitusta oli jokunen murunen siellä täällä. Kova tuuli toi lisähaasteen jäiselle kelille. Suojatien kohdalla oli valtava järvi, joten tie oli ylitettävä laittomasta kohdasta.

Espoon kaupunginvaltuusto on tietääkseni pullollaan Vihreiden edustajia. Pieni kullanarvoinen vinkki teille: ihmiset kulkevat paremmin ilman autoa, kun katujen kunnossapidosta on huolehdittu niin, että kaikki kaupungin asukkaat kykenevät kaduilla kulkemaan. Luin juuri (Länsiväylä 22–23.1.2021) ikäihmisen vaikeudesta liikkua bussilla, kun pysäkkejä ei ole aurattu.

Itse en halua myöskään kokeilla miten jäisin vaunujen kanssa jumiin bussin ovien väliin, kun vastassa olisivat lumivallit ja minun olisi päästävä bussista ulos.

Julkista liikennettä kehitetään jatkuvasti, mutta matkustajia ei taida riittää, jos kävelyteiden kunnossapito ei ole kunnossa.

Helpommalla pääsen, kun laitan lapseni turvallisesti auton kyytiin turvakaukaloon ja hurautan leppoisasti minne ikinä haluankin päästä.

Elina Jokitalo