Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kivenlahden isoimmat katu-urakat valmistuvat elokuuhun mennessä

Nimimerkki “Länsimetro, ei kiitos”! kirjoitti Länsiväylän Lukijan areenalla 29.1. rakennustöiden aiheuttamista haitoista Kivenlahdessa.

Kivenlahden katujen, aukioiden ja puistojen rakennusurakka on hyvin laaja. Espoon kaupungin urakassa rakennetaan kunnallistekniikka uusiksi niin katujen, vesihuollon, kaukolämmön kuin kaikkien kaapeleidenkin osalta. Uutta rakennettaessa on koko ajan huolehdittava vanhojen verkostojen toimivuudesta.

Kivenlahden metroaseman rakentaminen on jo edennyt testausvaiheeseen, josta ei aiheudu häiriöitä ympäristöön. Länsimetro Oy rakennuttaa myös liityntäpysäköintilaitosta Kivenlahteen.

Valitettavasti liikennöitävien katujen kuntoa ei ole kaikkina aikoina pystytty pitämään riittävän hyvässä kunnossa. Myös talven vaihtelevat säät tuovat tähän lisähaasteita. Espoon kaupunki pyrkii kiinnittämään huomiota katujen kuntoon ja parantamaan olosuhteita.

Isoimmat katu-urakat ja liikennettä haittaavat kaivannot ovat poissa elokuussa 2022, mutta valmista katupintaa tehdään vasta, kun metroaseman ympäristöön rakennettavat kerrostalokorttelit ovat valmiita arviolta 2024–2025. Kivenlahden metroasema avataan metroliikenteelle samanaikaisesti muiden uusien asemien kanssa vuoden 2023 aikana. Myös Kivenlahden liityntäpysäköintilaitos valmistuu vuonna 2023.

Kivenlahden metroaseman ympäristöstä tulee tiivis asumisen alue, jonka viihtyisyyttä lisäävät katupuut, istutukset sekä aukioille tuotava taide. Höyrylaivantien varteen tulee uusi liikekeskus, joka parantaa alueen palveluja. Sen läheisyyteen suunnitellaan suurta liikunta- ja tapahtumakeskusta, joka toisi uusia harrastusmahdollisuuksia hyvien liikenneyhteyksien varteen. Länsiväylän pohjoispuolelle Kiviruukkiin on tarkoitus myös keskittää asuntorakentamista. Sinne tulee myös uusia palveluja.

Hannu Lehtikankare

rakennuspäällikkö

Espoon kaupunki