Pääkirjoitus: Tulevaisuuden lukijat kylässä

Kouluissa ja päiväkodeissa vietettiin tällä viikolla Uutisten viikkoa.

Sanoma- ja kaupunkilehdet eri puolilla Suomea osallistuivat aktiivisesti viikkoon. Länsiväylässä julkaistiin muun muassa nuorten mielipidekirjoituksia. Lehtiä tarjottiin opetuskäyttöön sekä digitaalisena että paperisena. Painettuja Länsiväylä-lehtiä toimitettiin kaikkiaan noin 6 500 kappaletta 70 kouluun opettajien omasta pyynnöstä.

Tavoitteena oli kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisia perehtymään oman kotikaupunkinsa uutismedioiden tarjontaan. Keskeisimmäksi nousivat näkökulmat luotettavan paikallisjournalismin, kotiseutuidentiteetin vahvistamisesta ja inklusiivisuudesta.

Otsolahden päiväkodin lapset kävivät tutustumassa Länsiväylän toimitukseen. Se oli ensimmäinen vierailu kahden vuoden tauon jälkeen.

Lapset tutustuivat lähes 70-vuotiaan kaupunkilehden arkeen ja historiaan. He esittelivät päiväkodissa tekemiään lehtiä. Lumipedon Uutisissa esiteltiin Heinähattu ja Vilttitossun ensi-iltaa ja kerrottiin, että kesä tulee ja kauniita kukkia.

Kaupunkia ja lehteä rakennetaan yhdessä. Roolit muuttuvat. Luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkitys on kuitenkin tärkeämpää kuin koskaan. Lapset totesivatkin, että tulevat uudelleen vanhempiensa kanssa.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut