Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kouluruoka ravintolatasoista

Länsiväylän Lukijan areenalla oli 22.12. Eerika Tenhusen kirjoitus kouluruuasta, jota hän moittii laaduttomaksi ja jopa myrkylliseksi.

Totuus on se, että 1950–70-lukujen kouluruokiin verrattuna nykyiset ruuat ovat aivan ravintolatasoisia. Silloin kelpasi vellit ja makkarakeittokin koululaisille. Nyt ei näytä kelpaavan mikään. Ei myöskään joillekin vanhemmille.

Minusta koulujen keittiöt loihtivat uskomattoman monipuolisia ja terveellisiä ruokia. Liekö kaikkialla maailmassa tarjolla kouluissa mitään ruokaa kuten Suomessa. Silti joku valittaa.

Ellei kouluruoka kelpaa, niin ainahan voi viedä lapsensa välillä vaikka ravintolaan.

Mitä tulee lasten nälkäisyyteen, eiköhän syy ole ennemmin muualla kuin kouluruuissa. Ei kai sentään tarkoitus ole, että pelkkä kouluruoka riittää lapsille koko päiväksi.

Minusta kouluruuan ja sen tekijöitten moittiminen on kohtuutonta. Minusta kyseessä on iso etu, josta pitäisi olla hyvillään. Se on merkittävä asia lasten terveydelle.

Sepeteus

Espoo