Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Yhdessä kohti yhä maistuvampaa kouluruokaa

Kiitämme nimimerkkiä Huolestunut lapsista ja kouluruuan tilasta (LV 2.2.2022) saamastamme palautteesta.

Espoo Catering on kaupungin yhtiö, joka tuottaa ateriat useimpiin Espoon päiväkoteihin ja kouluihin. Ruokalistat laaditaan ravitsemussuositusten mukaan. Ruokaa saa aina hakea lisää.

Teemme jatkuvaa työtä kouluruoan maistuvuuden kehittämiseksi. Seuraamme asiakastyytyväisyyttä päivittäin ja meillä on useita palautekanavia. Palautetta kannattaa antaa välittömästi koulun keittiöön. Käymme kaikki saamamme palautteet tarkasti läpi ja teemme niiden pohjalta muutoksia niin reseptiikkaan kuin palveluummekin.

Ateriasta saa puhtia päivään eli kouluruoan on tarkoitus auttaa jaksamaan koko koulupäivän ajan. Kouluissa meillä on tarjolla päivittäin kaksi pääruokaa, joista toinen on kasvisruoka. Suurin keittiömme Kilossa valmistaa samaa ruokaa kuin muutkin keittiömme, vain suuremmissa padoissa. Asiakkaamme mainitsemaan retkievääseen kuuluu makkaran, mehun ja hedelmän lisäksi myös leipää. Välipalat suunnittelemme huomioiden päivän muut ateriat, ravitsemussuositukset ja energiamäärän.

Kehitämme kouluruokaa yhteistyössä eri tahojen kanssa ja oppilailla on tässä tärkeä rooli. Oppilaat ovat olleet mm. arvioimassa Suomen kokkimaajoukkueen kanssa yhteistyössä kehitettyjä kouluruoka-annoksia ja suunnitelleet reseptejä järjestämäämme kasvisruokakilpailuun.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja käymmekin huolella läpi Länsiväylässä 2.2.2022 esille tuodut asiat. Olemme pahoillamme ruokailukokemuksista, jotka eivät sujuneet toivotulla tavalla, ja kehitämme toimintaamme palautteen pohjalta. Kiitämme palautteesta ja toivomme, että kirjoittaja ottaisi yhteyttä asiakaspäällikköömme: mari.blomqvist@espoocatering.fi.

Maistuvamman ruokakulttuuriin kehittäminen lapsille on yhteistyötä.

Hellen Junninen, operatiivinen johtaja, Espoo Catering Oy, Minna Ahola, ruokapalvelujohtaja, Espoon kaupunki