Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kehitetään nykyisiä matkustusmuotoja

Kiitokset hyvästä, monipuolisesta pääkirjoituksesta koskien Espoo-Salo -oikorataa (LV 2.2.2022).

Raidehanke tulee tarkastella uudelleen luonnon arvojen pohjalta.

Koko eteläisessä Suomessa kaunista monimuotoista luontoa on vielä tarjolla, mutta se hupenee uhkaavasti isojen rakennushankkeiden alta. Ratahanke vie liikaa arvokasta luontoa ja runsaasti veronmaksajien varoja.

Olen matkustanut usein Turku-Helsinki väliä junalla. Vain pieni osa matkustajista kulkee koko matkan. Väliasemilla Salo, Karjaa, Kirkkonummi, Espoo on vilkasta liikennettä, mutta suunniteltu raide ei palvelisi heitä. Tarvitaanko siis oikaistua junayhteyttä?

Kasvavan metropolin virkamiehet voisivat tutustua kehittyvän sähköisen ilmailun mahdollisuuksiin. Tarkoituksenmukaisilla ratkaisuilla ilmailuliikenteen kehittyminen liike-elämän ja viranomaisten palvelukseen säästäisi luontoa ja virkamiesten aikaa.

Raideratkaisun työllistävä vaikutus vain lisäisi työvoimapulaa.

Valtiopäivien avauspuheessa presidenttimme totesi: ilmaston muutos ja luontokato jäävät suunnitelmissa vähälle huomiolle.

Säilytetään eteläisen Suomen jäljellä olevat luonnon maisemat. Liikennöinti hoituu nykyisiä matkustusmuotoja kehittämällä.

Muistetaan etäyhteydet ja muu nykytekniikka matkustamisen suunnittelussa.