Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Ennalta tilatun Kela-matkan tulee toteutua

Nimimerkki Pyörätuolin vanki kirjoittaa jääneensä toistuvasti ilman etukäteen tilattua Kela-taksia. Pahoittelemme asiakkaalle aiheutunutta kohtuutonta tilannetta. Asiakkaan kohdalla Kela-taksien palveluntuottaja on menetellyt vastoin Kelan kanssa tehtyä sopimusta.

Vuoden alusta alkaen jokaisessa maakunnassa on kaksi palveluntuottajaa, joista asiakas voi valita sen, joka parhaiten vastaa hänen tarpeeseensa. Uudellamaalla taksimatkojen palveluntuottajina toimivat Taksi Helsinki Oy ja Suomen Lähilogistiikka Oy.

Jos palveluntuottaja ei pysty järjestämään asiakkaalle ennalta tilattua matkaa, sen tulee ottaa yhteyttä asiakkaaseen hyvissä ajoin ennen matkaa ja järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus tilaamalla taksi asiakkaalle muualta.

Palveluntuottaja vastaa kaikista korvaavan kuljetuksen aiheuttamista kustannuksista.

On tärkeää, että palveluntuottaja ja Kela saavat palautetta peruuntuneista tai muuten epäonnistuneista matkoista. Asiakkaiden toivotaan antavan yksilöityä palautetta siitä, miltä palveluntuottajalta matka on tilattu, matkan ajankohta, mihin matka on tilattu ja miten matka epäonnistui.

Kela-taksien palveluntuottajat ovat velvollisia raportoimaan Kelalle kaikki asiakkaiden antamat palautteet. Kelalla on mahdollisuus käyttää sanktioita, jollei palveluntuottaja täytä sopimuksen ehtoja. Peruslähtökohta on, että jokainen ennalta tilattu matka tulee hoitaa tilauksen mukaisesti.

Reija Jääskeläinen, osaamiskeskuksen päällikkö, Riikka Palomäki, etuuspäällikkö, Kela, terveydenhuolto-etuuksien osaamiskeskus