Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Rantaraittia ei tule uhrata

Vastustan Espoon Nuottarannan puistosuunnitelmaa.

Kyseinen viheralue on, kuten ilmakuvista tarkastellen helposti huomaa, koko alueen viimeisiä viheralueita. Espooseen muutetaan ja siellä viihdytään vihreyden ja luonnon vuoksi, ei arvokkaiden merenranta-alueiden urheilukenttien.

Me kävelijät, koiranulkoiluttajat, liikuntavammaiset ja iäkkäät, kuten moni nuori ja perhekin lapsineen, haluamme ensi sijassa säilyttää luontoa, metsäisiä lämpäreitä ja rantoja. Ne ovat uhanalaisempia ja harvinaisempia virkistysalueita kuin padel-kentät. Ja tulevaisuudessa tämä vain korostuu.

Mihin Espoosta karkaavat ketut, jänikset, oravat ja linnut, kun kaikki tasataan? Moni lapsi iloitsisi niiden näkemisestä enemmän kuin taas yhden tasaisen ja tylsän kentän.

Rantaraitti on tuhansien espoolaisten henkireikä, arkinen ilo ja ylpeydenaihe, lähiluontoamme. Lopettakaa sen jyrsiminen pala palalta olemattomaksi ihmisten pilaamaksi alueeksi.

Vihreä Espoo kuuluttaa vihreyttään, mutta käytännössä hävittää kaupungin vetovoimatekijät. Padel-kentille on tasattua tilaa Matinkylässä tai muualla yllin kyllin. Rantoja ei tule lisää.

Rantaraittia ei tule uhrata lyhytnäköisesti.

Saija Järventausta

Espoo