Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Väistäkää koululaiset ja lapset, isillä ja äideillä on kiire!

Väistäkää koululaiset ja lapset, isillä ja äideillä on kiire töihin tai kotiin!

Oheinen kuva on koululaisten pääkulkuväylästä Taavilantien ala-asteelle.

Joka aamu kello 8.00–8.20 vanhemmat, jotka kuskaavat lapsiaan kouluun, aiheuttavat vaaratilanteita välinpitämättömyydellään.

Kesäisin ongelmana ovat ylinopeudet kapealla tieosuudella. Talvisin välinpitämättömyys muita tienkäyttäjiä kohtaan vaan kasvaa.

Koska Espoossa rakennetaan hyvin tiheään, jää pihoihin hyvin vähän tilaa, mihin siirtää lumet pihoilta. Siksi jotkut taloyhtiöt ovat löytäneet ratkaisun ja kolaavat pihoistaan lumet jalkakäytäville ja teiden reunoille aiheuttaen näin ongelmia tienkäyttäjille.

Näin talviaamuisin, kun seuraa Taavilantiellä autoilijoiden ja kouluun menevien lasten sekavaa seikkailua, sitä ihmettelee, mikä meitä aikuisia oikein vaivaa.

Autoilijat ajavat huoletta jalkakäytäville, missä on pieniä koululaisia, välittämättä turvallisuudesta tai liikennesäännöistä. Ei muuta kuin nokka kohti jalkakäytävää ja lapsia, äänekäs tööttäys – kyllä ne hyppäävät lumihankeen syrjään.

Tärkeintä on vain päästä nopeasti töihin tai kotiin.

Mitä jos noiden autoilijoiden oma lapsi kävelisi tuossa jalkakäytävällä? He eivät varmaan käyttäytyisi samalla tavalla.

Mutta kun oma lapsi on jo turvallisesti koulunpihalla, voi huoletta ajatella vain itseään...

Marko Reinikka

Espoo