Pääkirjoitus: Merkityksellistä elämää etsimässä

Moni pohtii viimeistään viisikymmentä vuotta täytettyään omaa uravalintaansa, edessä olevaa tulevaisuuttaan. Usein päällimmäiseksi nousee elämän merkityksellisyys. Kuka olen, mihin olen menossa, mihin haluaisin?

Onnellisuutta etsitään epätoivoisesti ja odotetaan sit kun -elämää. Harvalla on rohkeutta kohdata aidosti itseään tai tunnistaa omia intohimojaan.

Pakkomielteinen suorituskeskeisyys ajaa tekemään vääriä valintoja ja omien arvojen vastaisia valintoja.

Tämä on tuttu tarina muun muassa Petteri Kilpiselle, joka irtisanoutui hyväpalkkaisista johtotehtävistä. Hän kertoo (Duunitori.fi 6.2.22) jääneensä koukkuun egonsa pönkittämiseen. Kun uudet ihmiset totesivat Kilpisen olevan ”ihan ok tyyppi” tutustuessaan häneen paremmin, hän havahtui.

Kilpinen löysi eri vaiheiden jälkeen itsensä neuvomasta työhönsä ja elämäänsä turhautuneita ja uupuneita.

Energiansa ja osaamisensa voi kanavoida toisinkin. Elämänmuutos edellyttää uskallusta ja itsetuntoa. Kyse on siitä, millaista elämää haluaa elää.

Urheilu- ja vapaa-ajanjärjestöissä on huutava pula vahvasta strategisesta osaamisesta, tuloksellisesta varainhankinnasta ja keinoista sitouttaa yhteisöä ympärilleen.

Aktiivien aika ja resurssit riittävät usein päivän polttaviin tehtäviin, mutta eivät pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen toimintaympäristön elävöittämiseen.

Tuoreille ulkopuolisille näkemyksille ja voimavaroille, ennen kaikkea johtajuudelle on hiljaista kysyntää.

Osa löytää merkityksellisyyden oman tai lastensa harrastuksensa parista. Saa siitä lopulta jopa elinkeinon itselleen. Omaa asiantuntemustaan voi tarjota aktiivisesti kysymättäkin.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut