Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Vahvista turvaa ja toivoa

Ukraina-uutisointi, jota tuskin kukaan toivoi, järkytti torstaiaamuna ympäri maailmaa.

Pelko ja turvattomuus, jotka olivat pitkään kyteneet ilmassa, muuttuivat todelliseksi.

Osaa espoolaisia sodan syttyminen koskettaa henkilökohtaisesti. Espoossa asuu Suomen toiseksi eniten ukrainalaisia (500). Venäläisten määrä on viisinkertainen. Vakituisesti Espoossa asuvien lisäksi Länsiväylän lukija-alueella on lukuisia vierastyöläisiä muun muassa rakennustyömailla.

Tuhansille ikääntyneille kriisi voi tuoda ikäviä muistoja historiasta mieleen. Moni heistä on yksin.

Lapset ja nuoret kaipaavat nyt rauhallisen aikuisen tukea ja keskusteluseuraa. Heillä ei ole kokemusta sodan todellisuudesta ja sen vaikutuksista mieleen.

Arjen rutiinit kannattaa suunnata nyt turvallisuutta ja rauhallisuutta lisääviin askareisiin.

Asiantuntijoiden mukaan realiteetit on tunnustettava, eikä vaikeita asioita pidä vältellä. Mieltä ei pidä kuitenkaan kuormittaa liikaa asioilla, joihin ei voi vaikuttaa.

Sanotaan, että totuus on sodan ensimmäinen uhri. Sosiaalinen media on omiaan toimimaan tahallisesti tai tahattomasti levitetyn puutteellisen, väärän tai virheellisen tiedon kanssa.

Nyt on arvioitava tarkkaan, mitä ja minkälaista tietoa levittää. Luotettavan tiedonlähteen tunnistaminen korostuu.

Etelä-Suomen Media seuraa Ukrainan tilanteen edistymistä ja uutisoi siitä säännöllisesti. Uutiset julkaistaan Länsiväylän verkkosivuilla. Länsiväylä kertoo kriisin vaikutuksista lukija-alueillaan sekä verkossa että painetussa lehdessä. Painetun lehden digitaalisen version voi ladata omaan matkapuhelimeensa verkkosivuilla olevan linkin kautta.

Kaupunki ja seurakunnat tarjoavat tukea sitä tarvitseville. Muun muassa mielenterveyspalveluiden päivystys on käytettävissä sitä tarvitseville.

Varmistetaan omalta osaltamme, ettemme levitä turvattomuuden tunnetta vaan lisäämme toivoa. Pidetään läheisistämme ja toisistamme huolta.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi