Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kivenlahti pölyää vielä kolme vuotta

Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare (LV 5.–6.2) myöntää, ettei Kivenlahden katuja ei ole pystytty pitämään ”riittävän hyvässä kunnossa”. Hän jatkaa, että sama jatkuu vielä kolme vuotta.

Tässä lehdessä on ollut monta asukkaiden hätähuutoa pääkirjoitusta myöten Soukan ja Kivenlahden katutöiden huonosta ja tehottomasti toteuttamisesta. Kadut ovat surkeassa kunnossa eikä mitään tapahdu. Opastus on ala-arvoista. Olen nähnyt autoja nokat vastakkain tai ajamassa jalkakäytävää. Kuoppia ei tasata.

Pahinta on kuitenkin hiekkapöly, joka tunkeutuu asuntoihin. Esimerkiksi Meripoiju kulkee aivan asuntojen ikkunoiden alta. Ikkunoita ei voi pitää helteellä auki, ei myöskään työmetelin vuoksi kello 7 alkaen. Kun pöly jatkuu vielä kolme vuotta, on astmaatikkojen etsittävä asunto muualta. Mutta kuka ostaa heidän pölyisen asuntonsa?

Kyllä, Merivirtaa päällystettiin. Siis siltä kohtaa missä ei ole asuntoja. Onhan se kovasti paha, että autot pölyyntyvät. Asukkaat kyllä saavat pölyyntyä.

Kivenlahtiseura, valtuutetut, asukkaat ja muut ovat yrittäneet selvittää asiaa. Mitkä kadut jätetään päällystämättä? Itse yritin vastausta kaupungin palautesivuilta.

Asumisen haitat ja asukkaiden mielipiteet ovat toisarvoisia, kun tieinsinööri saa rakentaa! Kuntalain mukaan tällaisista haitoista olisi tullut kertoa asukkaille etukäteen sekä siitä mitkä kadut jäävät päällystämättä.

Juhani Hakala

Espoo