Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kulttuurihymistelyä

Vihreiden valtuutettu Saara Hyrkkö hymistelee kulttuurin puolesta (LV 26.–27.2 . ). Näitä juhlapuheita on kuultu ja nähty. Kuitenkin vihreät olivat mukana lautakunnassa poistamassa muun muassa Espoonlahden ainoaa kulttuuritilaa tai ajoivat teatteria maan alle ja Kulttuurikeskuksen repimistä.

Vihreät ovat Espoo toiseksi suurin valtuustoryhmä. Teillä on valtaa, jos sitä haluatte käyttää. En kuitenkaan löydä kulttuurilautakunnan pöytäkirjoista yhtään kulttuuria edistäviä jäsenten aloitteita. Päätetään vain supistuksista, joita virkamiehet esittävät – kulttuurin kurjistamislautakunta!

Mutta eivät vihreät ole pahimmasta päästä. Espoon suurin kulttuurin vastustaja on kuitenkin kokoomus: veroäyriä ei saa nostaa, kulttuurin pitää olla ilmaista. Perussuomalaisten kanssa se haluaa lopettaa Soukankin kirjaston.

Helsingin kulttuurissa tapahtuu koko ajan mahtavia asioita. Syy on se, että kulttuuri oikeasti kiinnostaa valtuutettuja ja he hakeutuvat lautakuntiin päättämään asioista. Helsingin kulttuurilautakunnassa 77 prosenttia on kaupunginvaltuutettuja (Vantaalla 47 prosenttia). Espoossa kulttuurilautakunnassa ei ole yhtään valtuutettua, ei edes puheenjohtajistossa. Espoon liikuntalautakunnassa on valtuutettuja, ja liikunta saakin jatkuvasti investointirahaa.

Juhani Hakala

entinen valtuutettu ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja