Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Koronapassi pitää haudata lopullisesti

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti 23.2.2022 työryhmän kehittämään koronapassia koskevaa lainsäädäntöä siltä varalta, että tautitilanne muuttuu huonommaksi. Tämä osoittaa, kuinka hallitus edelleen haluaa roikkua kiinni kansaa jakavassa koronapassissa.

Mitään dataa koronapassin hyödyistä ei ole koskaan ollut, eikä korona ole niin vaarallinen tauti, että sille olisi ollut koskaan mitään perusteita. Koronapassi oli alun alkaenkin tuomittu epäonnistumaan. Tieteen ja ihmisoikeuksien nimeen vannova hallitus halusi silti Suomeen koronapassin ja turvautui täten uskomushoitoon.

Koronapassi on tehnyt arvaamatonta tuhoa kansalaisten yhdenvertaisuuden tunteelle. Hallitus alkoi jakaa kansaa hyviin ja huonoihin ihmisten henkilökohtaisen terveyteen liittyvän valinnan perusteella.

En olisi koskaan uskonut näkeväni tilannetta, että ihmiset tässä maassa laulavat joululauluja kirkon ulkopuolella, koska kirkko on sulkenut heidät oviensa ulkopuolelle. Tämä viimeistään vahvisti sen käsitykseni, että evankelis-luterilainen kirkko ei tässä maassa jumalan asialla ole.

Pääministerimme halusi jopa työelämän koronapassin. Rokottamattomat hoitajat ja monet muut sote-alan työntekijät onkin jo suljettu ulos työstään. Hallituspuolueen kansanedustajaa myöten olemme saaneet kuulla puheita pakkorokotuksista ja rokottamattomien leimaamisesta epäisänmaallisiksi.

Jopa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo saarnasi, kuinka rokottamattomat ovat itsekkäitä ja moraalittomia ihmisiä. Julkisesti rahoitettujen uimahallien ulkopuolellekin suljettiin rokottamattomia kansalaisia.

Esitänkin kysymyksen: miksi uimahallien ulkopuolelle ei ole suljettu seksuaalirikollisia, joilla on esimerkiksi taustaa lasten hyväksikäytöstä? Koska se rikkoisi kansalaisten yhdenvertaisuutta? Silti rokottamattomia suljettiin koronapassin myötä Espoossakin uimahallien ulkopuolelle kuin he olisivat pahojakin rikollisia. Suomella ei ole varaa alkaa jakaa kansaa kasteihin ja rikkomaan kansan yhdenvertaisuutta ja yhtenäisyyttä. Ja sitä juuri on tehty ja halutaan edelleen koronan varjolla tehdä.

Koronapassi pitäisi haudata lopullisesti, eikä sen käyttöä saisi enää koskaan tuoda osaksi yhteiskuntaa. Suomessa jokaisen kansalaisen pitää olla yhdenvertainen ja syrjinnästä vapaa täysin riippumatta hänen henkilökohtaisista valinnoistaan, mitä tulee hänen omaan terveyteensä. Hallitus ei voi kiristää ihmisiä heidän terveydellisten valintojen perusteella.

Tämän ajan viimeistään luulisi opettaneen, että Suomi tarvitsee sotilaallista liittoutumista ja se tarvitsee yhtenäisen jakamattoman kansan, josta jokainen voi tuntea olevansa osa yhteiskuntaa. Eikä yhtäkään saa sulkea ulos hänen henkilökohtaisten terveydellisten valintojensa vuoksi. Siihen ei Suomella ole varaa.

Mauri Kokkonen (ps.)

Espoo