Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Missä hiekka ja tiekarhut?

Talvi on ollut kaunis ja luminen, mutta sen varjopuoleksi ovat muodostuneet hengenvaarallisen liukkaat ja jäiset jalkakäytävät sekä jääpolanteiset ja kuoppaiset kadut. Siihen ongelmakenttään liittyy kunnossapidon paha laiminlyönti. Tämä koskee sekä Espoon kaupunkia että monien kiinteistöjen yksityisiä aura- ja hiekotusyrityksiä niin autokaduilla kuin kävely- ja pyöräteillä. Myös bussipysäkeillä on liukasta ja vaikeaa.

Espoon strategia korostaa asukkaiden merkitystä, mutta toimenpiteet puhuvat aivan toista. Tämäntapaisia lumisia talvia, jolloin päivällä on lämmintä tai sataa ja yöllä on pakkasta, on nyt ollut monena vuonna. Olisi jo ollut aikaa budjetoida ja valmistautua toimivaan kunnossapitoon. Hiihtoladut hoidetaan – kiitos siitä – mutta muu on pahasti rempallaan.

Missä ovat hiekotusautot ja tiekarhut?

Ongelma on suuri myös kaupungin kiinteistöillä, jotka on yhtiöitetty. Niiden kunnossapito on kilpailutettu ilmeisesti minimihoito tavoitteena. Ei aurausta, ei hiekkaa eli annetaan kevään hoitaa.

Miten kaupunki valvoo omistuksiensa hoitoa ja laatua esimerkkeinä sairaalat, uimahallit ja koulut? Myös siellä tulee asiakkaiden voida liikkua turvallisesti.

Jos ihminen kaatuu, niin sairaala paikkaa luut. Liukkaus antaa hyvin töitä myös autokorjaamoille. Metrolle tai bussille ei pääse kulkematta ensin ulkona.

Voisiko kaupunki alkaa raportoida kunnossapidosta ja laadusta ajantasaisesti nettisivuilla? Voisiko kaupunki tarkistaa kunnossapidon määrärahoja vielä tälle vuodelle ja lisätä määrärahoja ja toimenpiteitä ensi vuodelle?

Voisiko kaupunki arvioida tämän talven kunnossapitoa ja raportoida julkisesti, miksi on epäonnistuttu?

Voisiko kaupunki pistää nyt heti töihin kunnossapitokaluston ja hiekka-autot – omat ja alihankkijat, sillä talvi ja liukkaudet vielä jatkuvat!

Kari Sipilä

Vanha-Espoon Asukasfoorumin entinen puheenjohtaja