Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kysymyksiä Nato-asiassa

Muistaako vanhempi polvi, että aikoinaan Paasikiven-Kekkosen linjakin jakoi mielipiteitä sekä kansassamme että poliittisessa johdossamme? Ja meillä oli YYA-sopimus. Ja yhden miehen ansiosta me mahdollisesti pelastuimme sodasta Neuvosto-Venäjää vastaan 1940-, 1950- ja 1960-luvuilla. Se yhden miehen myönteisen ja ystävällismielisen taitavan ulkopolitiikan ansio oli Urho Kekkosen. Mitähän Paasikivi ja Kekkonen ajattelisivat nyt? Minä uskon, että aika samalla tavalla kuin silloin.

Myöskin Mannerheim oli Venäjä-myönteinen (tai Neuvostoliitto) siinäkin suhteessa, että mikäli Mannerheimia olisi kuunneltu, niin talvisota ei olisi syttynyt.

Ehkä Venäjä olisi Suomelle suurempi uhka, mikäli me liittyisimme Natoon? Lainatakseni perussuomalaisten Henna Kajavan mielipiteitä tai tietämystä, ei Nato sodan syttyessä auttaisi meitä sotilaallisesti. Kajavan mukaan Natolla on konsensus-käytännöt (Länsiväylä 2.3.).

Yritetäänkö tässä kokonaan kääntyä ulkopolitiikassa isoa Venäjää vastaan? Ymmärtääkö Niinistö ulkopolitiikkaa, vai onko hän vain pikkumainen riitelijä Putinin kanssa? Toki valtaa pitävät ja puolustusvoimien johto sekä muutkin tahot ovat muuten tilanteen tasalla. Ei kiistaa ja riitaa vaan rauhaa ja rakkautta.

Rikard Vonlaufen

Espoo