Lukijalta: | Kulttuurilautakunnan päätöksentekokuviot

Juhani Hakalan huomio (LV 2.3.), että kulttuurilautakunnassa ei ole yhtään valtuutettua, on merkittävä ja kuvaa espoolaisten puolueiden suhtautumista kulttuuriin. Tilanne saattaa todellakin johtaa siihen, että viranhaltijat voivat valita kulttuurin helppona nakkina säästöjen kohteeksi. Vihreät lautakunnan jäsenet jo selvittivät (LV 13.3.) olevansa jatkuvassa yhteydessä valtuutettuihin päätöksiä tehdessään ja sitä kautta olivat mukana pelastamassa myös Laajalahden kirjastoa.

Jäin kaipaamaan, että erityisesti myös kokoomuslaiset lautakunnan jäsenet raottaisivat päätöksentekonsa taustoja. Lähikirjastoasiassa se oli hämmentävää ja loi mielikuvan, että se tähtäsi ainoastaan viranhaltijoiden esitysten automaattiseen siunaamiseen. Kokoomuksen valtuutetut eivät ole lähikirjastojen lakkauttamisen suhteen yksimielisiä. Sama pätee myös kokoomuslaisiin lautakunnan jäseniin, joista yksi on vaaliohjelmansa ykkösasiaksi jopa kirjannut, että ”kirjastoista ei tule säästää”. Silti kaikki kuusi lautakunnan kokoomusjäsentä asettuivat yhteisrintamassa kannattamaan esitystä sekä Soukan että Laajalahden kirjastojen lakkauttamiseksi.

Raili Lindberg

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut