Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Sivistyksestä tinkimättä

Espoon Seudun Kulttuurisäätiö jakoi vuosittaiset apurahansa parin vuoden tauon jälkeen lämminhenkisessä tilaisuudessa.

Avustuksen saavat pääosin alle 30-vuotiaat nuoret, jotka edustavat eri taiteenlajeja. Näin tänäkin vuonna.

Osalle avustus on ratkaiseva taiteilijan uran jatkon tai kulttuuritoiminnan kehittämisen kannalta.

Säätiön hallituksen edustajat totesivat: odotamme teistä maailmantaiteilijoita. Monista on tullutkin, vaikkei se pelkästään ole tavoitteena.

Kunnat painivat ylimitoitettujen kulujen kanssa. Niiden on selvittävä lakisääteisistä velvoitteistaan ja ylimitoitetuista hallinnollisista kuluistaan. Liikkumatila jää kapeaksi taiteen tukemiseen, vaikka tahtotilaa olisi.

Vauraina aikoina pääomaansa kasvattaneiden säätiöiden ja rahastojen rooli sivistyksen ja kulttuurin ylläpitäjinä ja kehittäjänä korostuu erityisesti tiukkoina taloudellisina vuosina ja kriisien keskellä.

Suomalaisten apurahanjakajien yhdistyksen reilu 200 jäsentä tukee esimerkiksi tiedettä, taidetta ja muuta yhteiskunnan kehittämistä yhteensä yli puolella miljardilla eurolla.

Espoon Seudun Kulttuurisäätiön perustivat Espoon Sotaveteraanit, Espoon ja Kauniaisten kaupungit ja Kirkkonummen kunta, Aalto-yliopisto ja Espoon kaupunginosayhdistysten liitto.

Kulttuurilla ja taiteella on mielenrauhaa suojaava vaikutus varsinkin nyt, kun ajatukset pyörivät pandemian ja sodan tuomien uhkien ympärillä.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi