Lukijalta: | Etanolimuunnokset helpommiksi

Perheemme omistaa oikein hyvän auton. Se on pieni bensiinikäyttöinen menopeli vuodelta 2011. Autolla on julkisella liikenteellä vaikeasti korvattavaa käyttöä noin sata kilometriä viikossa, joten mietimme pitkään, miten liikkumisemme voisi olla ekologisempaa. Teetimme autoomme etanolikonversion ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä ratkaisuumme. Polttoainejakelu on riittävää ja päästöt sekä kulut ovat pudonneet selvästi.

Ongelmaksi on koitunut auton muutoskatsastus. Helpotettu päästömittausmenettely koskee vain ennen 2007 käyttöönotettuja autoja. Automme on suurin piirtein keski-ikäinen, mutta silti sille ei ole käytännössä keinoa saada hyväksyttyä OBD-päästömittausta ja sitä kautta katsastusta. Traficomin sivuilla on esitetty tahoja, joissa mittauksia tehdään, mutta kyselykierroksen perusteella sitä tarjoaa todellisuudessa vain VTT ja sekin 3000 euron hintaan. Jäi sitten hankkimatta ja automme on nyt laiton.

Kysyisinkin nyt päättäjiltä, edistääkö tämä todella vihreää käyttövoimasiirtymää? Tämänhetkinen ikäraja koskee vain noin 15 vuotta vanhempia autoja. Suomen autokannan tämänhetkinen keski-ikä on noin 12 vuotta, ja myös nuorempien autojen etanolimuunnokselle on varmasti kysyntää. Tässä maailmantilanteessa, kun pyritään vihreän siirtymän lisäksi irtautumaan venäläisestä öljystä, yksi erinomainen keino nopeuttaa ja helpottaa irtautumista on nostaa tai jopa kokonaan poistaa ikäraja helpotetulle päästömittaukselle.

Vihreä rikollinen

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut