Lukijalta: | Rakennetaan ensiksi ne alueet, jotka on jo kaavoitettu

Ollaanko keskelle Mankkaan pientaloaluetta todellakin kaavoittamassa kerrostaloaluetta?

Olin joskus taannoin Suurpelto-projektissa, jossa Espoon kaupungin edustaja kertoi, että suunnitelmana on edetä asteittain kohti Turunväylää. Lähinnä väylää oli suunniteltu hoivakoti. Kun tuo Suurpellon alue olisi kokonaan rakennettu, siihen liitettäisiin myös Kehä II:n toisella puolella oleva Nygrannaksen alue, joka on nykyisin luonnontilainen lähivirkistysalue.

Suurpelto on vanhana järvenpohjana hieman haastavaa rakennusmaata, ja kun metro linjattiin kulkemaan toisaalta, niin alueen kehittyminen on aika hidasta. Alue ei ole juurikaan lähestynyt alkuperäistä tavoitetta eli Turunväylää.

Alue Kehä II:n toisella puolen on paljon houkuttelevampi. Idyllinen pientaloalue, kalliopohja ja upea puisto ympärillä. Jos se kaavoitetaan kerrostaloasumiseen, niin rakennuttajat kilpailevat siitä, kuka sen saa. Ei savimaan stabilointia ja keskellä puistomaista ympäristöä.

En vastusta uusia asuinalueita, mutta tuo Nygrannaksen alue on todella lumoava. Jos et ole metsässä ja kallioilla samoillut, et voi ymmärtää, millainen aarre se on keskellä kylää.

Rakennetaan ensin ne, jotka on jo kaavoitettu, ja vasta viimeiseksi ne, joilla on luonnonarvoja. Kaavoitetaan Nygrannas vasta, kun Suurpellon aiemmat vaiheet ovat valmiina.

Mankkaan paluumuuttaja

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut