Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kokoomuslainen kulttuurilautakunnan jäsen vastaa

Raili Lindberg toivoi Länsiväylässä 23.3.2022, että erityisesti kokoomuslaiset kulttuurilautakunnan jäsenet raottaisivat päätöksentekonsa taustoja. En osaa sanoa, mitä kukin lautakunnan jäsen asiasta ajattelee, mutta itse olen kirjannut vaaliohjelmani ykkösasiaksi, ettei kirjastoista tule säästää.

Mikäli olisin Espoossa yksinvaltias, kirjastoista ei säästettäisi ja säästöt pyrittäisiin hakemaan muualta kuin sivistys- tai sosiaali- ja terveystoimesta. En kuitenkaan ole yksinvaltias sen enempää kaupungissani kuin puolueessanikaan, vaan päätökset tehdään yhdessä ja enemmistön kanta ratkaisee. Oma osani on yrittää vaikuttaa siihen, että näkemykseni otetaan huomioon päätöksenteossa.

Raili Lindberg kirjoitti, että kaikki kuusi lautakunnan kokoomusjäsentä asettuivat yhteisrintamassa kannattamaan esitystä sekä Soukan että Laajalahden kirjastojen lakkauttamiseksi. On syytä korostaa, ettei päätöstä Laajalahden kirjaston lakkauttamiseksi ole tehty. Soukan kirjasto päätettiin sulkea edellyttäen, että Soukan alueelta etsitään tila väliaikaiselle asioimiskirjastolle.

Perustelut sulkemiselle olivat mielestäni ymmärrettävät: Soukan kirjaston etäisyys vasta avatusta Lippulaivan kirjastosta on 1,8 km. Kirjasto oli teknisen elinkaarensa lopussa ja tilana huonokuntoinen. Tila oli esteellinen, eikä se mahdollistanut liikkumisesteisille asiakkaille yhdenvertaista asiointia muiden kanssa. Kiinteistö oli lisäksi määrä purkaa.

Juuri avattu Lippulaivan kirjasto on hyvän palvelutason perhekirjasto vajaan kahden kilometrin päässä suljetusta Soukan kirjastosta, ja tuleva metro tekee asioinnista uudessa kirjastossa entistäkin sujuvampaa. Kokonaisuutena katsottuna uuden aluekirjaston tulo parantaa Espoonlahden alueen kirjastopalveluja.

Kiitän Raili Lindbergiä kirjoituksesta ja kannustan ottamaan yhteyttä niin kokoomuslaisiin kulttuurilautakunnan jäseniin kuin valtuutettuihin. Paras tapa vaikuttaa asioihin on keskustella päätöksentekijöiden kanssa ja tuoda mahdollisimman kattavasti esiin kuhunkin päätökseen vaikuttavia seikkoja.

Kimmo Metsä (kok.)

kulttuurilautakunnan jäsen

Espoo