Lukijalta: | Hoitoalan ahdinko pelottaa

Olen sairaanhoitaja ja olen lakossa. Lakon alku ja siihen liittyneet julkitulot eri tahoilta ovat olleet valtava henkinen myllerrys. Uskon kuitenkin vakaasti olevani oikealla asialla. Me hoitajat koemme taistelevamme jonkin paljon omaa palkkapussiamme suuremman asian puolesta – Suomen terveydenhuollon kantokyvyn puolesta.

Koska hoitajien usko asiaansa on niin voimakas, minua surettaa nähdä, miten työnantajapuoli on reagoinut. Hyökkäävät ja syyllistävät reaktiot osoittavat ymmärryksen puutetta: ei ymmärretä hoitoalan ahdinkoa. Siinä, missä työnantajien tulisi pitää kynsin ja hampain kiinni kallisarvoisista hoitajista, työtaisteluilmapiiri on omiaan vaikeuttamaan hoitajapulaa entisestään.

Minua pelottaa hoitoalan tulevaisuuden puolesta. Nyt tarvitsemme ratkaisuhakuisuutta ja ymmärrystä. Palkankorotusten lisäksi hoitajat haluavat nähdä, että työnantaja tekee kaikkensa puuttuakseen hoitoalan kriisiin. Hoitajien kokemus siitä, että työnantaja ei ymmärrä alan ahdinkoa on sietämätön ja vaatii korjausliikkeen. Ensimmäinen askel on lakata syyttelemästä ja keskittyä kuuntelemaan.

Aino Laine (sd.)

aluevaltuutettu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut