Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Espoon katuverkoston talvikunnossapitoa parannettava

Kaksi kulunutta talvea ovat olleet Espoossa runsaslumisia.

Erityisesti talvella 2022 asuinalueiden katu- ja tieverkoston kunnossapito lumisateiden jälkeen on ollut aivan liian hidasta. Moni katuosuus on ollut auraamatta ja hiekoittamatta useamman vuorokauden runsaan lumisateen jälkeen. Tämä on tarkoittanut sitä, että satanut lumi on tiivistynyt autojen ajaessa umpihangessa.

Ilman välillä lämmettyä ja sitten pakastuttua tiet olivat monin paikoin jäätyneet liukkaaksi teräsjääksi, jossa oli syviä reikiä. Kun auton renkaat putosivat reikiin, seurauksena oli väistämättä vaurioita ajoneuvojen rakenteisiin.

Lisäksi tilannetta ovat monin paikoin pahentaneet umpeen jäätyneet ojat, sadevesiviemärit sekä siltarummut.

Espoon Kansallisseura edellyttää, että Espoon kaupunki varautuu jatkossa riittävällä määrällä talviajan kunnossapitokalustoa tai kunnossapitoalihankintasopimuksia niin, että asuinalueiden katuverkosto voidaan aurata kohtuullisessa ajassa ja näin estetään katujen ja teiden muuttuminen kulkukelvottomaksi jalankulkijoille, pyöräilijöille ja autoille.

Espoon Kansallisseura

Kokoomuksen espoon paikallisyhdistys