Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Urheilupuiston voi rakentaa vaiheittain

Latokaskenniitylle, keskelle Latokaskea, on kaavoitettu suuri liikuntapuisto. Suunnitteilla on kaksi jalkapallokenttää, pesäpallokenttä sekä kentät amerikkalaiselle jalkapallolle ja yleisurheilulle. Niitä täydentäisivät skeittipuisto, tenniskentät, koripallokenttä ja lentopallokenttä. Alueen reunalle voi rakentua lähivuosina myös jäähalli ja voimisteluhalli.

Urheilupuiston toteutuksen aikataulu ei ole vielä selvillä. Ellei puiston toteutukseen saada reilusti euroja lähivuosille, urheilupuiston rakentaminen kerralla voi venyä pahimmillaan vuosikymmen päähän. Tällöin urheilupuiston toteutus on syytä vaiheistaa.

Jos alueelle rakennetaan suunnitteluvarausten mukaisesti esimerkiksi jäähalli, voisi sen tuottamalla lämmöllä mahdollisesti lämmittää tekonurmen jalkapalloa varten. Kasvavalla Espoonlahden alueella on pulaa jalkapallokentistä, ja lämmitys antaa mahdollisuuden pelata ulkona myös talvikaudella.

Urheilupuiston toteutuksen voisi jakaa kahteen tai kolmeen vaiheeseen, jotta valmista saa nopeammin. Koska jalkapallo- ja tenniskentistä on huutavaa pulaa, ne voisi rakentaa jo ensimmäisessä vaiheessa. Myös skeittipuisto olisi pian tarpeen lapsivaltaisella asuinalueella.

Tony Hagerlund

Espoon kasvun ja oppimisen kautakunnan jäsen (vihr.)