Päätoimittajalta: Torilla tavataan – mutta millä torilla?

Suomalaiset ovat tottuneet arvostamaan omaa tilaansa. Jäyhä kansa, joka ei puhu eikä pukahda, saati näytä tunteitaan.

Täällä asuu katajainen kansa, joka ylivoiman edessä ei jätä kotiansa. Suomen kesää manaillaan ja talven pimeyttä kiroillaan, kuten Olli Halonen laulaa Pohjola-laulussaan. Hän jatkaa kuitenkin: Kun Suomi jossakin mainitaan, niin me torilla tavataan.

This is Finland -sivustolla todetaan, ettemme ole luonnostamme joukkoja rakastavia sambaihmisiä, mutta kun jotakin suurta tapahtuu, haluamme jakaa sen.

Kiekko-Espoon naiset voittivat Suomen mestaruuden ja miehet taistelevat vielä mestaruudesta. Länsiväylän lukija-alueella riittää lukuisia syitä torilla juhlimiseen. Mestaruuksia ja arvostusta saavutetaan yhteiskunnan eri osa-alueilta.

Kun jotakin suurta tapahtuu, haluamme jakaa sen.

Julkiset kokoontumiset ovat tärkeä ja näkyvä osa paitsi juhlimista myös kansalaisvaikuttamista. Koronapandemia rapautti demokratian toteutumista. Ilmiö on maailmanlaajuinen.

EU:n paikallis- ja aluehallintoa edustavan Euroopan alueiden komitean täysistunnon yhtenä pääaiheena oli demokratia. Esille nousi muun muassa huoli polarisaation kiihtymisestä. Pandemia teki näkyväksi sen, mitä ei haluttu nähdä.

Luottamus demokratian toteutumiseen eri puolilla on heikentynyt. Äänestysaktiivisuus laskee. Välinpitämättömyys ja viha toisin ajattelevia ja järjestelmää kohtaan kasvavat.

Nuorten ja aikuisten arvojen ja suvaitsevaisuuden välillä on suuri kuilu. Demokratiakasvatuksesta on pidettävä huolta joka tasolla.

Espoo on pyrkinyt aktiivisesti luomaan erilaisia mahdollisuuksia osallistua oman lähiympäristön kehittämiseen. Ratkaisevaa on, miten heikoimmassa asemassa olevien ääni saadaan kuuluville ja miten heidät saadaan toimintaan mukaan.

This is Finland -sivuston mukaan jokaisella kaupungilla on tori. Missä on Espoon kansalaistori, jossa riemuitaan voitonjuhlista ja jaetaan ajatuksia lähiympäristön kehittämisestä?

Espoo on metropoli, joka tarvitsee riittävän tilavan ja turvallisen paikan, jossa voi kokoontua, jakaa ilot ja huolet. Rakentaa yhdessä tulevaisuutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut