Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Taavinsuon metsä on pelastettava

Espoon valtuusto alkaa pian käsitellä Mankkaan Nygrannaksen alueen uutta asemakaavaa. Entiseen ehdotukseen verrattuna uudessa on paljon hyvääkin, muun muassa korkeista kerrostaloista alueen niityille ollaan luopumassa. Mutta uudessakin ehdotuksessa on huolestuttavia piirteitä. Siinä kaavaillaan laajaa rakentamista niin sanottuun Taavinsuon metsään Taavinkylän koulun eteläpuolelle.

Tämä metsä on viimeinen luonnontilainen alue Mankkaalla ja meille mankkaalaisille merkittävä virkistysalue. Siellä ulkoiluttavat asukkaat koiriaan, koululaiset suunnistavat ja lähes kaikki poimivat sieltä kesäisin marjoja ja sieniä. Alueella on myös vahva eläinkanta, jäniksiä, kettuja, lintuja ja ajoittain myös valkohäntäkauriita.

Kaavaehdotuksessa metsään suunnitellaan uutta katua ja sen ympärille useita pientalokortteleita. Kaunopuheisesti kuvaillaan miten esimerkillisen vihreästi ja luontoa kunnioittaen kaikki tämä aiotaan toteuttaa.

Käytännössä kuitenkin tämä suunnitelma toteutuessaan kaventaisi melko pientä metsää noin neljänneksellä ja alueen virkistysarvo laskisi merkittävästi luonnon kärsimistä vaurioista puhumattakaan. Nämä metsän rakentamishankkeet olisi tästä syystä torjuttava päättäväisesti. Kaikkea uutta rakentamista en suinkaan vastusta. Nygrannaksen tien varteen muutama uusi talo sopisi aivan hyvin. Mutta uusia katuja metsään ei kaivata.

Jukka Palmén

Mankkaa