Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta: Sivustakatsojan rooliin ei pidä tyytyä

Tampereen katukuva on täyttynyt jo reilun viikon ajan pelipaitoihin pukeutuneista kisaturisteista.

Kaupunki onnistui todistamaan olevansa toimiva vaihtoehto tapahtumakaupunkina.

Pääkaupunkiseutu jäi koronan jälkimainingeissa sivustakatsojan rooliin. MM-kisoja useampana vuonna isännöinyt Hartwall Arena ammottaa pakotteiden seurauksena tyhjyyttään. Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla pelataan muutamia otteluita, mutta ne ovat jääneet täysin muun kisahulinan varjoon.

Espoon Metro Areena on isännöinyt naisten jääkiekon MM-kisoja ja loka–marraskuussa hallin täyttävät ringeten naisten ja nuorten MM-kisat. Se on hyvä alku.

Urheilutapahtumissa vierailee merkittävä joukko yrityspäättäjiä.

Kansainvälisten massatapahtumien järjestäjäkaupungille ja palvelutuottajille tapahtumat ovat lähes lottovoittoja, mikäli tarjolla oleva mahdollisuus osataan hyödyntää täysimittaisesti. Jääkiekon MM-kisojen on arvioitu jättävän Tampereelle noin 30–40 miljoonaa euroa matkailutuloa. Kisoilla on myös merkittävä imagohyöty kaupungille.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n vuosikokouksessa päätetään tällä viikolla vuoden 2023 kisaisännyydestä. Mikäli Tampere valitaan toistamiseen isäntäkaupungiksi, jää pääkaupunkiseutu tälläkin kertaa sivuun, sillä Tampereen isäntäkaupunkikumppanina toimii Riika, jonne se lennättää kisaturistit Air Balticin siivin (Tamperelainen 18.5.).

Pääkaupunkiseudun on muutettava strategiaansa ja otettava uusi ryhtiliike, mikäli se mielii takaisin tapahtumien keskipisteeksi Suomessa.

Kuluttajatapahtumat rämpivät suurissa vaikeuksissa, sillä kuluttajien mielenliikkeet ailahtelevat. Päätös lipunostosta tehdään viime tingassa, jos silloinkaan. Tilanne on tapahtumajärjestäjille kohtuuton. Osa onkin joutunut peruuttamaan suunnittelemiaan keikkatapahtumia.

Kongressit heräilevät vähitellen henkiin virtuaalisesta horroksestaan.

Urheilutapahtumissa vierailee merkittävä joukko kotimaisia ja kansainvälisiä yrityspäättäjiä, jotka etsivät omille yritystapahtumilleen paikkaa. Kun kaupunki onnistuu vakuuttamaan erinomaisuutensa tapahtumien järjestäjänä, on ansaittu tilipäivä edessä.

heli.koivuniemi@media.fi