Lukijalta: | Espoonlahden koulujen kehittämiseen ratkaisu

Kasvavan kaupungin kouluverkko on jatkuvien kehityspaineiden alaisena. Espoonlahtelaisille järjestettiin toukokuun alussa asukastilaisuus, jossa esiteltiin kolme vaihtoehtoista ratkaisumallia Espoonlahden kouluverkon kehittämiseksi. Keskeisinä kehityspaineita aiheuttavina tekijöinä esiteltiin Soukan koulun eteläpuolelle suunniteltua asuntorakentamista, Laurinlahden koulun sijaintia sekä läntisen Espoon liian vähäisiä lukiopaikkoja. Mielestäni löytyisi kenties vielä parempi, ”neljäs ratkaisumalli”.

Soukan lisärakentaminen on ollut suhteellisen vähän esillä. Sen sijaan kaikki kyllä tietävät Kiviruukin. Niin kauan, kun Länsimetroa on espoolaisille markkinoitu, on Kiviruukki esitelty yhtenä metron mukanaan tuomana uutena asuinalueena. Sinne on tarkoitus tulla asuntojen lisäksi myös työpaikkoja sekä uusi opiskelijakampus. Omnia suunnitteleekin Kiviruukin alueelle uutta kampusta, ja samanaikaisesti selvitetään mahdollisuutta siirtää Espoonlahden lukio uusiin tiloihin Kiviruukkiin tai muualle Espoonlahden alueelle.

Tuntuisi järkevältä ja kustannustehokkaalta rakentaa Kiviruukin kampukselle myös uusi iso lukio, joka palvelisi koko Suur-Espoonlahden aluetta. Samalla alueen lukiopaikkoja saataisiin lisättyä. Suuri ja moderni kampus kaikkine oheispalveluineen ja –toimintoineen olisi varmasti houkutteleva vaihtoehto myös opiskelijalle.

Tässä ratkaisumallissa nykyinen Espoonlahden koulu voitaisiin ottaa kokonaan peruskoulukäyttöön, jolloin tämä lisäisi Soukan alueen peruskoulupaikkoja. Samalla säilytetään Laurinlahden alakoulu, jota on yhdessä ratkaisumallissa ehdotettu jopa lakkautettavaksi. Laurinlahden ala-aste on pidetty koulu keskellä lapsiperheiden kansoittamaa aluetta. Ajatus siitä, että nykyinen koulu olisi väärällä paikalla tai väärän kokoinen tuntuu järjenvastaiselta.

Upi Talsi

Laurinlahti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut