Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kutsu kevätjuhliin jäi jälleen väliin

Tuntuu kohtuuttomalta, että taas kerran osa lapsista ja vanhemmista saa pettyä raskaasti, kun kaikkia vanhempia ei kutsuta kevätjuhliin. Itsekin pyyhin kyyneleitä, kun en tänäkään vuonna pääse lasteni kevätjuhlaan.

Koronapandemian vuoksi edelliset juhlat ovat olleet jouluna 2019 ja nyt kun vihdoin koronatilanne sallisi juhlat, niin osa kouluista tekee tällaisen ikävän ratkaisun, että kaikkia ei kutsuta juhliin.

Juhlat ovat kuitenkin arkiaamuna monissa kouluissa, niin miksei niitä voisi järjestää niin monena aamuna, että kaikki nyt vihdoin mahtuisivat mukaan? Koronarajoituksiakaan ei enää ole.

Koronarajoituksiakaan ei enää ole.

Osa kouluista on esimerkillisesti hoitanut joulu- ja kevätjuhlat koronapandemian aikanakin: on ollut hienoja livestream esityksiä, joita vanhemmat ovat voineet katsoa, mutta osalla kouluista ei ole ollut yhtään mitään juhlia koko kahteen ja puoleen vuoteen.

Perheet ovat olleet täysin eriarvoisessa asemassa kodin ja koulun yhteistyön suhteen. Kodin ja koulun yhteistyö on kuihtunut monissa kouluissa täysin olemattomiin, kun vanhempainillatkin ovat olleet Teamsin välityksellä ja kaikki kodin ja koulun muutkin tapahtumat peruttu.

Ja tiedän itsekin koulussa työskentelevänä, että koulut ovat eläneet koronapandemian vuoksi raskasta aikaa viimeiset vuodet, mutta silti hyvällä tahdolla ja yhteistyöllä asiat voisi myös järjestää toisin.

Vanhemmatkin olisivat varmasti mielellään auttaneet järjestelyissä.

Pettynyt äiti