Lukijalta: | Ilmasto, luonto ja datakeskus

Espoon datakeskuksesta on ollut Länsiväylässä keskustelua. Espoon ympäristöyhdistyksemme jatkanee sitä yksityiskohdista, mutta asian yleisemmästä merkityksestä pari sanaa.

Datakeskuksien eri toteuttamistapoihin liittyy mahdollisuuksia torjua ilmastokriisiä. Niissä voidaan käyttää uusiutuvaa energiaa ja ohjata hukkalämpö lämmitykseen. Keskeinen kysymys kuuluukin: Miten Microsoft ja Fortum sitoutuvat datakeskuksessa hiilivapaaseen energiaan?

Ilmastokriisin lisäksi meillä on toinenkin visainen ongelma: luontokato. Viime aikoina on opittu meillä ja muualla YK:ta ja EU:ta myöten, että ilmastoa ja luontoa pitää auttaa yhtä aikaa. Toista ympäristöongelmaa ei saa ratkaista pahentamalla toista.

Datakeskukselle nyt suunniteltu sijoituspaikka Oittaalla on ongelmallinen luonnon ja sen virkistyskäytön kannalta. Siksi hankkeessa kannattaisi ottaa aikalisä ja etsiä sille vielä parempi sijoituspaikka.

Tapani Veistola

toiminnanjohtaja

Suomen luonnonsuojeluliitto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut