Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Pääkaupunkiseudulle tarvitaan Itämeri-lukio

Itämeri on helmi, joka on turvattava tuleville sukupolville. Sen merkitys Suomelle on mittaamaton, ja arvo tulisi huomioida entistä painokkaammin myös koulutuksessa.

Espoolla on Itämeren rantaviivaa lähes 60 kilometriä. Helsingin rantaviivan pituus on 130 kilometriä ja Kirkkonummella merellistä rantaviivaa on peräti 145 kilometriä.

Itämeren suojelun puolesta tehdään arvokasta työtä useiden tahojen, muun muassa John Nurmisen säätiön, toimesta sekä hankkeiden kautta. Itämeren suojeluun liittyvä osaaminen olisi tärkeää siirtää uusille sukupolville. On myös paljon hyödyntämätöntä potentiaalia Itämeren suojelemiseksi sekä matkailuelinkeinon kehittämiseksi.

Espoolla on Itämeren rantaviivaa lähes 60 kilometriä.

Itämeri-lukion opetussuunnitelman painotus tulee olla Itämeren suojelussa ja saariston palvelutarjonnan kehittämisessä. Eri oppilaitosten välinen yhteistyö niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin mahdollistaa laajan ja monipuolisen kurssitarjonnan.

Espoossa valtuusto on juuri päättänyt Kiviruukin osayleiskaavasta. Alueelle on tavoitteena saada ainutlaatuinen bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskus Cleantech Garden, joka mahdollistaa tieteen, tutkimuksen, yritysten ja oppilaitosten yhteistyön. Espoonlahti on mitä mainioin sijainti Itämeri-lukiolle.

Marika Räf

kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja (kok.)

Espoo