Lukijalta: | Haluaisin kovasti kuulla, miten joku voi näinä aikoina kieltäytyä asepalveluksesta

Noin 2 000 armeijan käynyttä suomalaista on kieltäytynyt reservistä Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Haluaisin kovasti kuulla perusteluja, miten joku näinä aikoina voi kieltäytyä asepalveluksesta.

Venäjä suorittaa Ukrainassa selkeää kansanmurhaa. Jokainen uutisia seurannut tietää tämän. Ukrainan tilalla voisi hyvin olla Suomi. Jokainen voi kuvitella Ukrainan hirveydet omalle kotipaikkakunnalleen.

Miten Venäjän kaltaista hirviötä vastaan voi puolustautua sanomalla, että ei usko väkivaltaan? Tai väittämällä, että hyökkääjää vastaan voidaan vaikuttaa siviilivastarinnalla? En itse keksi perusteluja.

Arvostaisinkin kovasti, jos joku reservistä kieltäytynyt tai jo alun perin asepalveluksesta kieltäytynyt avaisi julkisesti näkemystään, miten esimerkiksi Ukraina voisi muuten vastustaa Venäjää kuin aseellisesti. Tai miten Suomi vastaavassa tilanteessa voisi toimia?

Mika Pahlsten

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut