Lukijalta: | Pitääkö sateenkaari kieltää?

Espoossa on noussut meteli sateenkaaripenkeistä (LV 11.6.). Mitä pahaa on kauniissa sateenkaaren väreissä? Niitähän on kaikkialla luonnossa.

Kyse ei olekaan itse väreistä vaan siitä, minkä sisällön värit saavat ihmisen päässä. Yhdelle värit kuvastavat rakkautta ja tasa-arvoisuutta, toisille inhottavaa ja tuomittavaa erilaisuutta; kaikkien pitää olla ”oikeanlaisia”. Puistonpenkki väreineen on siihen aivan syytön.

Jos meidän kaikkien pitää ajatella ja pukeutua samalla tavalla, ei ole luovuutta eikä kehitystä. Talous ja ihmiset taantuvat.

On kysytty, miksi sitten saamelaisilla ja romaneilla ei ole penkkejä. Siksi, että sateenkaarikansaa on kaikissa etnisissä ja väestöryhmissä. Oman kulttuurinsa tai uskontonsa pakottamina he eivät aina uskalla olla oma itsensä. Väärin – ei kulttuuri eikä uskonto pakota, se on aina ihminen, joka pakottaa.

Saamen lipussa on sateenkaaren värejä. Onko se poistettava? Pitääkö vihreät penkit poistaa Espoosta, kun se on yhden puolueen väri? Pitääkö sateenkaari kieltää, kun siinä on väärät värit?

Juhani Hakala

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut