Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Vetoomus marjayrittäjille – älkää ohjatko poimijoita tyhjentämään asukkaiden marjamaita

Pääkaupunkiseutu on tiiviisti asutettu, mutta onneksi vielä on jätetty asukkaille pieniä metsiköitä virkistysalueiksi.

Valitettavasti asukkaat itse eivät viime vuosina ole saaneet nauttia ainakaan marjastuksesta, koska yrittäjät ovat ohjanneet poimijansa tyhjentämään asukkaille tarkoitetut alueet hyvin nopeasti. Haravoillaan ammattipoimijat vievät joka ikisen marjan ja vielä osan varvuistakin juurineen. Paikalliset asukkaat ovat jääneet nuolemaan näppejään, elleivät ole ehtineet tai jaksaneet poimia marjoja jo puoliraakoina.

Me Leppävaaran alueellakin asuvat olimme tottuneet poimimaan marjamme omalta asuinalueeltamme vuosikymmenten ajan, kunnes tuo ryöstömarjastus alkoi. Nyt on mietitty keinoja, millä taas saamme oman asuinalueemme virkistysalueet omaan käyttöömme.

Lainlaatija ei varmasti ole tarkoittanut jokamiehen oikeutta niin, että vieraat (ja vierasmaalaiset) tulevat tyhjentämään paikallisille asukkaille tarkoitetut marjamaat. Esimerkiksi Pohjois-Espoossa ja Kirkkonummella, yleensä vähän kauempana asutuskeskuksista, on varmasti riittävästi marjamaita, jotta me, useat jo ikääntyneet asukkaat, saisimme käyttää hyväksemme oman asuinalueemme vähäiset luonnonvarat tästä eteenpäin. Vihaa ja mielipahaa meille on aiheutettu jo tarpeeksi usean vuoden aikana.

Karakallion marjastajat