Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kuka suojelisi Oittaan luontoa?

Palattuamme kävelyltä Oittaan 4,2 kilometrin hiekkatiellä huomasimme tyrmistyksemme, kuinka hiekkatien alkupää olikin asvaltoitu. Siinä mentiin rullasuksilla kovaa vauhtia ja kävelijöille huudeltiin, ettei asvaltilla saa kävellä. Pari hätääntynyttä vanhempaa rouvaa tuli pensaikossa rämmittyään kysymään, jatkuuko asvaltti vielä pitkälle ja missä alkaa entinen hiekkatie. Heidänkin päälleen oli melkein rullailtu ja huudeltu, että alue on vain rullasuksia varten.

Miksi Espoo pilaa Oittaan kauniit hiekkatiet, joilla ulkoilijan jalat eivät väsy, kuten kovalla asvaltilla kävellessä. Luulisi, että aikaisemmin asvaltoitu ympyrä olisi riittänyt rullasuksiharjoitteluun. Kehä III:n ja Kunnarlantien vieressä on kilometrikaupalla asvaltoitua jalankulkutietä myös rullasuksijoille. Keskelle metsää asvaltoitu tie ei todellakaan sovi Oittaan maisemaan.

Surullista, että Oittaan metsästä on tehty urheilukeskus. Rantakallioilla ja metsässä maastopyöräilijät kuluttavat metsäpohjaa. Frisbeegolfin pelaajien jäljiltä yli hehtaarin alueelta on aluskasvillisuus täysin tuhoutunut. Puiden juuret ovat paljastuneet ja puut alkavat kuolla. Sienestäjät ja marjastajat eivät vuosikymmenien aikana ole aiheuttaneet sellaista tuhoa kuin rinnakkain marssivat frisbeegolfin pelaajat parissa vuodessa. Suosittelen omakohtaista tutustumista frisbeegolfrataan ajatellen, että siinä oli aikaisemmin kaunis mustikkametsä.

Meidän täytyy ymmärtää, että kun metsästä tehdään urheilukenttä, se kuolee pois. Lisäksi asvaltoinnit teillä ja Bodomin rannan varikkoalueella lisäävät huoltoliikenteen saasteiden valumista suoraan järveen uimarannan lähellä.

Espoo liikkuu – asvaltilla