Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta | Onnea Espoo ja onnea espoolaiset! Nyt juhlitaan!

Oletko valmis? Espoo juhlii 50-vuotista taivaltaan kaupunkina koko ensi viikon. Tarjolla on kutkuttavia tapahtumia eri puolilla kaupunkia.

Vaikket olisi kuullut tapahtumista lainkaan tai haluaisit vältellä niitä, saatat törmätä tapahtumiin, jotka levittäytyvät Espooseen eri muotoisina.

Elokuisesta yöstä voi nauttia muun muassa osallistumalla kiertävään leffapiknikiin. Leffapaku ja Bike-in leffa kiertää eri puolilla kaupunkia koko viikon ajan. Joka ilta esitetään kesäaiheinen kotimainen tai ulkomainen elokuva.

Espoon yhtenä, maailmankuuluna vetonaulana on toiminut 70 vuoden ajan Teekkarikylä, johon voi tutustua uusin silmin opastetulla kävelykierroksella.

espoolaiset!

Kylällä on monivaiheinen ja värikäs historia ja kulttuuri jäynineen, puhumattakaan arkkitehtuurista. Se pitää sisällään muun muassa Alvar Aallon, Raili ja Reima Pietilän sekä Kaija ja Heikki Sirenin taidonnäytöksiä.

Otaniemi on toiminut paitsi olympialaisten kisakylänä Etykin näyttämönä. Sieltä löytyi myös Suomen ensimmäinen disko ja satelliitin kotipaikka.

Kävellen voi sukeltaa myös keskiaikaisen espoolaiselämän syövereihin. Suomen keskeisin historiallinen maantie, Suuri Rantatie, toi Espooseen keskiajalla monenlaista kulkijaa, kun reitin varrelle syntyi maatiloja ja kauppapaikkoja ja 1400-luvulla rakennettu Espoon Tuomiokirkko.

Harva ehkä tietää, että Leppävaaran maastosta löytyy lyhyen, mutta kiivaan Suomen sisällissodan taistelusta säilyneitä rakennuksia, linnoitteita ja muistomerkkejä. Pääkaupunkiseudun punakaartit olivat asettuneet Leppävaaran ympärille venäläisten rakentaman massiivisen Helsingin maa- ja merilinnoituksen asemiin. Tappioita tuli molemmin puolin, mutta ylivoimainen Saksan Itämeren-divisioona kukisti punaiset ja jatkoi etenemistä kohti Helsinkiä.

Miltä mahtaa kuulostaa julkisessa tilassa oleva rakennus, esine tai asia, joka on olennainen osa Espoota? Perkussionisti ja multi-instrumentalisti Tatu Rönkön Soivassa kaupunkiteoksessa yhdistyy soolokonsertti, performanssi ja ääniteos muun muassa Tapiolassa, Nuuksiossa, Leppävaarassa ja Olarissa.

Onnea Espoo ja onnea espoolaiset! Nyt juhlitaan!

heli.koivuniemi@media.fi