Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuntouimareilla on liian vähän ratoja Espoossa – kilpauimareilla liian monta

Runsaan 35 vuoden ajan Espoonlahden uimahalli on tarjonnut monipuoliset kuntoilumahdollisuudet kunnan asukkaille niin uinnin kuin myös kuntosalitarjonnan suhteen. Valitettavasti nykyisellään muun muassa kuntouimareiden käytössä oleva tila on kävijämäärään nähden kohtuuttoman pieni.

Uimahallissa on yhteensä kahdeksan 50 m rataa, jotka muun muassa maanantaina 15.8. oli jaettu siten, että vesijuoksijoiden käytössä oli yksi ja sillä käyttäjiä lähes kymmenen henkilöä.

Kuntouimareille oli kolme rataa, joissa käyttäjiä oli reilut kuusi käyttäjää per rata. Lisäksi kilpauimareiden käytössä oli loput neljä rataa, joissa käyttäjiä oli nollasta kolmeen per rata.

En suhtaudu kielteisesti kilpauintiin, koska joskus nuoruudessa olen sitä itsekin harrastanut, mutta nykyisellään ainakin Espoonlahdessa heidän käytössään on liian monta rataa. Näkisin, että kilpauimareiden käyttöön nykyisellä käyttäjämäärällä riittäisi vallan hyvin 2–3 rataa.

Toivon, että ratojen määrä suhteutettaisiin käyttäjämäärään.

Espoonlahden uimahallin monivuotinen käyttäjä