Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koira-aitaukset kutistuivat

Koronapandemia sai aikaan muun muassa koirabuumin. Myös Olarin seudulla sijaitseva koira-aitaus alkoi käymään silloin tällöin ahtaaksi aina vain kasvavan koiramäärän vuoksi.

Jos ajoneuvojen määrä kasvaa reilusti esimerkiksi jollain valtaväylällä, kaistoja tehdään mahdollisuuksien mukaan lisää, ei vähennetä. Tai jos perheen koko kasvaa, aletaan miettimään isompaa asuntoa, harvemmin pienempää.

Jollain logiikalla kaupunki tekee juuri tällä hetkellä remontoitavasta koira-aitauksesta entistä huomattavasti pienemmän. Ymmärrän, jos aitauksen vieressä kulkevalle kävely- ja pyörätielle jätetään varaus leventämistä silmälläpitäen. Mutta kaventaminen tehtiin joka suunnalta, jopa kulmista reilusti leikkaamalla.

Entisessä aitauksessa oli pari selkeää vikaa, sillä vesi jäi seisomaan joskus alueelle ja portit kaipasivat ajanmukaistamista. Tällaiset ongelmat ovat melko kevyitä ratkaista verrattuna valittuun täysremonttiin. Ymmärrän, jos kaupungin rahatilanne on hyvä, voi sitä toki käyttää tällaiseenkin. Tosin voisi sitä käyttää johonkin tarpeellisempaankin.

Näinköhän tässä projektissa on ollut lähtökohtana aitauksen käyttäjien, koirien ja omistajien toive. Aika harva toivoo, että koirilla olisi entistä vähemmän tilaa liikkua vapaasti.

Kaupungin olisi aika alkaa ottaa hankkeidensa lähtökohdaksi niiden maksajien, eli kuntalaisten mielipiteet ja toiveet. Ja tehdä mielipiteen antaminen niin helpoksi, että esimerkiksi ikäihmisetkin siihen pystyvät.

Ei pelkästään nykykäytännön mukaisesti pitkiä verkkopolkuja jonnekin kaupungin sivustojen syövereihin antamaan mielipide suunnitelmiin parin viikon aikana.

Mikko Saarinen