Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Liigan aikalisä mannaa Kiekko-Espoolle

Jääkiekon parissa on kuohunut jo pitkään. Helsingin Jokereiden kohtaloa on puitu julkisuudessa viimeisten kuukausien ajan.

Tällä viikolla Jääkiekon SM-liiga Oy tuli julkisuuteen ja kertoi tiedotteessaan, ettei se tule ottamaan vastaan Liigan ulkopuolelta jätettyjä lisenssihakemuksia.

Osakkaiden päätös oli yksimielinen. Nyt on aikalisän paikka, ja sitä tuki myös Liigan tilaama vaikuttavuusanalyysi.

Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki korosti tiedotteessa täsmällisyyttä ja avoimuutta päätösten arvioinnissa ja edistämisessä.

Espoolaisittain Liigan ulostulo ja selkeän tahtotilan esittäminen olivat mieluista kuultavaa, vaikkei Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein sitä suoraan myöntänytkään.

Tapaaminen on ollut ilmeisen vakuuttava.

Kun Jokereille ei suotu erillistä ohituskaistaa Liigaan, Kiekko-Espoon eteneminen Liigaan saa aivan uudenlaista nostetta ja uskoa.

Tässä valossa näyttää siltä, että sekä Jokerit että Kiekko-Espoo nähdään Mestiksessä ja ne joutuvat osoittamaan urheilullisen menestyksensä tasapuolisissa olosuhteissa.

Tiedotteessaan Liiga nosti esille Kiekko-Espoon tilanteen ja kertoi tavanneensa sen edustajia. Tapaaminen on ollut ilmeisen vakuuttava.

SM-Liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi tiedotteessa, että Liiga haluaa säilyttää avoimen asenteen Kiekko-Espoon tavoitteeseen nousta 2024–25 Liigaan.

Jää nähtäväksi, kykeneekö Kiekko-Espoo vakuuttamaan myös jatkossa Liigan osakkaat.

Liigan mainitsemat hallitut sekä kestävät ratkaisut ja toisaalta joukkueiden konkreettiset näytöt, joita Kivimäki tiedotteessa perää, jäävät nyt siis nähtäväksi.

Selvitystyö jatkuu ja mukaan astuu myös Suomen Jääkiekkoliitto.

Yhdeksi kulmakiveksi Kiekko-Espoon tavoitteessa nousee hallin kohtalo. Sen omistajajärjestelyt ja kunto tuskin vastaavat Liigan asettamia vaatimuksia.

Kaupunki tuskin ottaa tässä taloudellisessa tilanteessa miljoonien kuluja niskoilleen. Rahoitus on löydettävä toisaalta. Kello käy, mutta vielä on aikaa ratkoa tämäkin este pois tavoitteen tieltä.

heli.koivuniemi@media.fi