Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Opetuksen resurssit turvattava jatkossakin

Laadukas koulutus tulee varmistaa myös silloin, kun taloudessa menee heikosti. Maamme hallitus on huolehtinut siitä, että raskaan velkataakan myötä saamme pitkään odottaa vakaampia aikoja.

Hallituspuolue keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen (LV 7.9.2022) hämmästelee perusopetuksen rahoituksen riittämättömyyttä ja suurten kaupunkien resurssien vähäisyyttä. Samaa asiaa hämmästelee myös allekirjoittanut.

Päätökset, joita hallituksen toimesta on tehty, ovat rapauttaneet kuntatalouden. Yksi suurimmista virheistä on sote-uudistus, jonka myötä resursseja on yhä vähemmän niin sosiaali- ja terveystoimen palveluihin kuin kuntiin jääviin tehtäviinkin, kuten opetukseen ja varhaiskasvatukseen.

Samalla kun hallitus on päättänyt siirtää oppilashuollon palvelut ns. hyvinvointialuille, se kohdistaa suoria säästötoimia opetukseen mm. luopumalla korona-avustuksesta ja leikkaamalla tasa-arvorahan. Espoo on aina panostanut lapsiin ja nuoriin. Koulutus ja osaaminen ovat tärkeitä arvoja. Näin tulee olla jatkossakin, sillä Espoon ja koko maan tulevaisuuden osaajat tehdään kouluissa.

Marika Räf

kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu (kok.)