Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Espoo ja yksityiset päiväkodit tekevät tiivistä yhteistyötä

Länsiväylässä julkaistiin 21.10.2022 nimimerkki Sivusta seuraajan mielipidekirjoitus, jossa kirjoittaja ihmetteli, eikö Espoon kaupunki ohjaa aktiivisesti perheitä yksityisen varhaiskasvatuksen piiriin silloin, jos julkisen puolen omat resurssit eivät riitä.

Espoon kaupunki tekee jatkuvaa ja tiivistä yhteistyötä yksityisten päiväkotien ja muiden yksityisten varhaiskasvatuspalveluiden tuottajien kanssa. Se on myös lakisääteinen tehtävämme.

Palveluohjauksemme markkinoi ja kertoo perheille yksityisistä varhaiskasvatuspalveluista ja niihin saatavilla olevasta yksityisen hoidon tuesta ja palvelusetelistä sekä ostopalvelupäiväkodeista. Espoo myös maksaa monia kuntia huomattavasti korkeampaa yksityisen hoidon tuen kuntalisää, jotta yksityisen varhaiskasvatuksen valitseminen olisi perheille taloudellisesti mahdollista. Yksityisestä varhaiskasvatuksesta kerrotaan lisäksi laajasti nettisivuillamme.

Espoon poliittiset päättäjät ovat asettaneet tavoitteeksi, että yksityisen varhaiskasvatuksen osuus Espoossa kasvaa tulevaisuudessa. Espoossa tehdään aktiivisesti työtä tämän tavoitteen eteen muun muassa maksamalla starttirahaa ja osoittamalla tontteja uusille yksityisille päiväkodeille.

Henkilöstöpula koskee kunnallisen varhaiskasvatuksen lisäksi samalla tavalla myös yksityistä varhaiskasvatusta. Molemmissa on pulaa henkilökunnasta, mutta päiväkotien välillä on eroja henkilöstötilanteessa. Kunnallisellakaan puolella henkilöstöpula ei koske kaikkia päiväkoteja.

Virpi Mattila

suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja

Espoon kaupunki